Citater fra filmen

 

 

 

Joline 13 år

 

”Man ved godt, at ens mor og far de også har nogle personlige fejl, men altså man elsker dem jo rigtig meget, og man vil ikke have, at andre synes, at de er dumme, og siger noget grimt om dem, for man elsker dem jo egentlig så højt alligevel”.

 

”Jeg tror ikke, at jeg ville have levet i dag, hvis jeg havde boet hjemme hos min mor …. Det tror jeg altså ikke”.

 

"Jeg vil jo gerne have en rigtig familie, men det er jo ikke noget, jeg selv bestemmer eller kan gøre noget ved”.

 

 

 

Linea 13 år

 

”Nogen gange så drak hun og det var ubehageligt, fordi man kunne bare høre, at de larmede. Nogen gange så hørte jeg døre som blev lukket, så var der bare helt stille, så var de bare gået”.

 

”I starten der troede jeg, at jeg var den eneste, der boede i pleje…for jeg kendte jo ikke andre”.

 

”Det som jeg er glad for ved min plejemor, det er, at hun holder ved – også selvom jeg nogen gange gør nogen dumme ting”.

 

 

 

Yonis 13 år

 

”Det kan være svært at tale med andre om det, fordi de forstår ikke helt rigtigt, hvordan det er at leve uden sin mor og far”.

 

”Det første år fortalte jeg ikke mine plejeforældre om mine problemer, fordi jeg tænkte, hvad de ville synes om mig …”

 

”Det værste er, at hun drikker. Og jeg vil jo gerne have min mor, indtil jeg bliver voksen. Godt at have en plejefamilie, hvis der nu skulle ske noget… ”

 

 

 

Freya 16 år

 

”Det sværeste er at jeg hele tiden savner min familie, rigtigt meget, og bruger mange kræfter på at bekymre mig om de er ok”.

 

”Jeg føler et rigtig stort svigt inden i mig fra min mor og fars side. Men et eller andet sted så forstår jeg dem også rigtig godt, og jeg har stor respekt for, at min mor valgte at sende mig i plejefamilie, selvom jeg i starten havde det lidt mærkeligt med det og jeg da ikke kunne forstå, hvorfor min egen mor hun sendte mig væk …. ”

 

”Hvis der er nogen, der sidder i en plejefamilie og har det rigtig dårligt, så bliver man nødt til at åbne munden, og fortælle nogen om det ….”

 

 

 

Johnni 13 år

 

”Det var Børnehjemmet der bestemte at jeg skulle i plejefamilie. Da jeg skulle i pleje, besøgte jeg mine plejeforældre mange gange. Som jeg husker det, så var jeg var stolt over at jeg skulle i plejefamilie. Jeg var også lidt nervøs og hver gang de kom så gik jeg ud i haven og klatret op i et træ og så lurede jeg ned på dem…”

 

”Min mor ville gerne have at vi boede der hjemme, men hun ved godt at vi har det meget bedre der hvor vi bor nu. Jeg har det rigtigt, rigtigt godt hvor jeg bor nu, og at jeg ikke vil flytte derfra før jeg bliver atten, eller rettere flytter hjemmefra”.

 
© René Bo Hansen
 
 
Download i Wordformat:
 

Citater fra filmen (3MB)

 
 
Download billeder af de medvirkende her:
 
Billeder for download
 
 
Download andet pressemateriale her:
 
Baggrundsmateriale
 
 
Pressekontakt:
 

Nordstjernen Film og TV

Instruktør René Bo Hansen

Tlf. 50 93 13 39
stjernefilm@mail.tele.dk