Faglige udtalelser

 

”Filmen formår at komme rundt om plejebørns dilemmaer på en nænsom, usentimental og sober måde. Børns Vilkår kan kun anbefale denne film til alle.”

Bente Boserup, souschef, Børns Vilkår.

 

”Det er en fantastisk film, den rammer centrale punkter i en anbringelse. Vi må sige, at den ramte os, den rev os med, vi synes den er super god!”

Hanne Niemann og Marianne List, Plejefamiliernes Landsforening.

 

”5 stjerner ikke mindre. Et sjældent klart indblik. De medvirkendes autencitet, de knivskarpe udmeldinger, de smukke filmiske rammer og skiftene i fokus og i tempo bidrager til, at man som seer og lytter forbliver tændt fra start til slut”.

Carl Kühl, leder af psykologgruppen i Roskilde.

 

”Den rører og kommer rundt om de dilemmaer, følelser og omverdensreaktioner, som plejeanbragte børn oplever. Glæder mig til vi skal bruge den”.

Ulla Agerskov, Børne- og Fritidsdirektør.

 

"Spændende og nytænkt. Gribende og oplagt til refleksioner og samtale for alle. Bør ikke mindst bruges i undervisning i socialfag på skoler og uddannelsesinstitutioner, ses af myndighedspersoner – politikere, kommunale personer m.m."

Lilli Bach Andersen, SL.

 

"Filmen kommer rigtig godt af sted med at undgå social pornografi, og viser aktive, handlende børn, fyldt med følelser - og tydeligt præget af afklarethed og håb for fremtiden."

Lene Jørgensen, socialrådgiver i FBU.

 

”Det er en vidunderlig film, som diverse behandlere kan blive rørt og glad over, og først og fremmest klogere af. Det blev jeg i hvert fald, på trods af 30 års arbejde med børn, unge og familier.”

Maria Kudsk, sagsbehandler.

 

”Jeg tror, at min datter gerne ville være bedste venner med dem alle sammen. Hun syntes, at de var seje og vildt søde.”

Ida Hammen, Ph.d.-stud. Roskilde Universitet.

 
© René Bo Hansen
 

Et tidligere plejebarn:

 

"Fortællingen om Rosa giver et yderst troværdigt og virkelighedsnært billede af de overvejelser der naturligt opstår hos et barn der bliver anbragt uden for hjemmet.

 

Personligt synes jeg at filmen dækker alle de store spørgsmål jeg havde da jeg blev anbragt; de spørgsmål man uden initiativer som denne film let føler sig alene om.

 

Børn der bliver anbragt er anderledes, og de får en anderledes barndom end børn der bor hjemme. Det kan vi ikke ændre på.

 

Men Rosas fortælling kan bidrage til at disse børn indser at de følelser og spørgsmål der følger med at få sådan en anderledes opvækst, er helt normale.

 

Det kan bevirke at denne anderledes opvækst bliver en god opvækst."

 

Jonas, 19 år og tidligere plejebarn